ARTISTER

JUNI 2023:

Foto: Fredrik Arff

Etter flere år med samarbeid legger hele Norges Sigmund Groven ut på turné sammen med mezzosopran og viseformidler Marianne Bye Granheim. Med seg har de den allsidige pianisten og organisten Berit Billingsø.Det musikalske materialet vil i hovedsak baseres på Sigmund Grovens mangesidige virke som komponist, med innslag fra viser, filmmusikk, folketone, populærmusikk, sakral musikk og klassisk.

Grovens mangeårige samarbeid med dikter- og viseprofilen Erik Bye blir naturlig å ta frem, da sanger Marianne Bye Granheim er Byes barnebarn. Tittel på konserten er hentet fra nettopp Erik Byes debutbok med samme navn, «Munnspill under åpen himmel», som omhandler hans vandreår i Amerika. Publikum får også høre musikk skrevet av Sommerro, Gundersen og Fliflet Bræin, samt dikt av Vesaas, Prøysen, Børli, Bye og Skjæraasen. Kjøp billett!

Fyrverkeriet Vidar Busk er kjent for sin utrolige spilleglede og unike tolkninger av Jimi Hendrix. Han har med seg den nye blues-yndlingen Marius Lien, kjent for å gi alt på konsertene og kombinerer kraftig vokal med eminent gitarspill. Sammen skaper Busk og Lien musikkmagi i sommernatta – dette blir en konsert du ikke vil gå glipp av. Vi kan også love litt ekstra Fifty/Fifty-nostalgi denne kvelden. Den som kommer får se. Kjøp billetter!

I samarbeid med Glåmdal Jazzklubb presenterer vi et gjensyn med trioen Trio/Trio! Tor Welo, Kjetil Hjerpset og Even Finsrud er tre av distriktets mest meritterte musikere, med suksess langt utover Kongsvinger-regionen. Denne ettermiddagen byr de på jazz i vid forstand, med innlagt quiz for de som ønsker det. Vi lover en trivelig og underholdende musikalsk opplevelse i historiske Mathesongården på hjørnet av Løkkegata og Storgata. Kjøp billett!

Torgeir Waldemar, 2023. Foto: Marthe A. Vannebo

Torgeir Waldemar fjerner all unødvendig staffasje og reiser ut alene uten annet selskap enn en banjo og en gitar. Norgesturneen starter i september og Waldemar skal gjennom høsten besøke klubber og kulturhus, i bygder og byer, gjennom vårt langstrakte land. Bli med inn til en intim aften med følsom, men upolert og brutalt ærlig americana. Direkte, oppriktig og usminket, her får du Torgeir Waldemar. Kjøp billett!

Kongsvinger-artisten Birgitte spiller musikk i flere sjangere, men det er i country hun føler seg mest hjemme. I tillegg til egne låter gjør hun sine helt særegne versjoner av kjente låter. Snart kommer hun med en ny låt også. Kjøp billett!

Det er med stor glede vi kan presentere Finsrud & Foseid som duo for første gang på over 20 år. De siste årene har gutta spilt sammen i Vazelina Bilopphøggers, og de har en lang karriere i ulike rockeband sammen og hver for seg. På 90-tallet var de også en populær duo med kassegitarer og tostemt sang. Repertoaret omfattet alt fra The Beatles til R.E.M, Grant Lee Buffalo og Hüsker Du. Dette er virkelig one night only! Kjøp billett!