BJØRN ER TILBAKE

Plateaktuelle Bjørn Berge har vært på besøk i Kongsvinger flere ganger. Nå er han tilbake – aktuell med albumet «Introducing SteelFinger Slim». I følge anmelderne det beste han har gjort på lang tid.

På sitt nye album gjør Bjørn Berge både en håndfull egne låter og spenstige covere av blant annet «Get it on» med T. Rex og Deep Purple-klassikeren «Black Night». Han byr på røffe arrangementer og eminent gitarspill. Platen har fått gode anmeldelser, inkludert fem av seks B-er hos Bluesnews.

– Jeg velger coverlåter ut fra sanger jeg allerede elsker, og jeg tester alltid ut hver sang live foran et publikum. Det er viktig at låten ikke er covret for mye allerede, og at låtene har elementer som er lette å kjenne igjen. Da har jeg friheten til å leke med arrangementene, uten at sangen mister sin identitet, forteller Berge.

«Dette er en spennende plate, det beste jeg har hørt fra Bjørn Berge på en god stund. Han løfter oss fra stolen med et par geniale cover-versjoner av T. Rex, Deep Purple og Ben Harper.»

Johnny Andreassen, BLUESNEWS

Gitaristen fra Haugesund har tidligere utgitt 12 studioalbum og et live-album. I 2001 og 2002 mottok han Spellemannpris i kategorien Blues, og Notodden Blues Festival Blues Pris i 2001.

Under De små Scener hører du Bjørn Berge i bakgården til Mathesongården torsdag 30, mai kl 21:00. Det blir garantert en kveld for den musikalske minneboka! KJØP BILLETTER