Finnskogen byr på mange gode matoppvelser. Foto: Roger Soikkainen Nabben

Finnskogmat i Aamodtgården

Under De små Scener får du servert deilig Finnskogmat i Aamodtgården. Finnskogen Natur- og kulturpark sørger for en pop-up kafé med varm mat, kald mat og ulike drikkevarer fra grensetraktene.

– Vi gleder oss til å bringe Finnskogen til Øvrebyen og servere lekker mat fra våre partnere under De små Scener nå i januar og februar, forteller Merete Furuberg, daglig leder for Finnskogen Natur & kulturpark.

De siste årene har det blitt økt fokus på tradisjonsmat fra Finnskogen, ikke minst takket være prosjekter som Furuberg har ledet. I de gamle lokalene til «Hos Marie» i gården proviantforvalter Ole Roald Rynning fikk bygget tidlig på 1800-tallet får du i fire dager varm og kald mat fra grensetraktene, og ulike drikkevarer.

– Her er det bare å stikke innom og få seg et solid måltid, noe å bite i eller bare noe å drikke på, understreker Furuberg.

Finnskogen er også tema for forestillingen Trollfuggel med årets kunstner Guro Gjerstadberget og utstillingen Kongsvinger kunstforening arrangerer i Aamodtgården under De små Scener. I tillegg blir det konsert og foredrag med Øyvind Gimse søndag 2. februar.

– For oss er det kjempestas å få flere aktører som spiller på hverandre i Aamodtgården. Dette vil være festivalens bankende hjerte, og vi håper mange benytter anledningen til å se utstillingen, stikke innom kafeen eller gå på arrangementene her, understreker festivalsjef Lars Ovlien.

Kafeen er åpen fra torsdag 30. januar til og med søndag 2. februar.

Foto: Roger Soikkainen Nabben