Goldberg-variasjoneNE

«Aria med diverse variasjoner… komponert til musikkelskere for å forfriske deres sjeler», uttalte Johann Sebastian Bach om sine Goldbergvariasjoner. Mesterverket har blitt et av musikkhistoriens mest legendariske.

Klang Under Kuppelen avslutter vårsesongen med Ssens trio, som har lang fartstid i internasjonalt musikkliv, og mange kritikerroste album bak seg. Sølve Sigerland (fiolin), Henninge Landaas (bratsj) og Ellen Margrete Flesjø (cello) turnerer for tiden inn- og utland med Bachs Goldbergvariasjoner for å feire sitt 10-årsjubileum som ensemble.

Som et av musikkhistoriens mest ikoniske verk inneholder J.S. Bachs Goldbergvariasjoner (BWV 988) et helt musikalsk univers. Først utgitt i 1741, er det enestående, kanskje bare likt i betydning som Beethovens Diabelli-variasjoner i det store repertoaret av variasjoner over et tema.

Verket består av variasjoner spunnet over en gjennomgående bassgang. Først presentert i en vakker Aria, etterfulgt av 30 variasjoner som på genialt vis utforsker et hav av muligheter – for så å avsluttes med den samme ikoniske Aria. Dette er en gyllen mulighet til å la seg henføre av Bachs tidløse musikalske univers – tolket på beste vis av disse briljante musikerne. Kjøp billeter her.