Klart for Kleppen og Bekken

Mattis Kleppen fra Bø i Telemark har spesialisert seg på å spille norske slåtter på solo el-bass. Tor Einar Bekken er en ekstraordinær bluespianist. I tospann byr de to herrene alt fra slåtter og annen folkemusikk til jazz, blues og fri improvisasjon.

Mattis Kleppen fra Bø i Telemark er professor i bass ved Nord Universitet. Han var sist på De små Scener sammen med Hildegunn Øiseth og imponerte med stor virtuositet på el-bass. Tor Einar Bekken trakk fullt hus da han spilte på Kafé Bohem i fjor. Nå spiller de to herrene sammen i Mathesongården.

– Virtuositet, spilleglede og uforutsigbarhet er viktige stikkord for oss, forteller Bekken.

Han synger og trekker gjerne frem sin kjære melodica ved behov. Samarbeidet med Kleppen omfatter blues, jazz, slåtter og annen folkemusikk, alltid med rom for improvisasjon og uventede innfall. Duoen spilte på Lillehammer tidligere i år og fikk svært gode tilbakemeldinger. Det er to musikere i verdensklasse som kommer til Kongsvinger fredag 31. mai.

– Vi gleder oss til å komme tilbake til De små Scener og lover en opptreden publikum sent vil glemme, understreker Bekken.

Du finner billetter til konserten her – merk at det er begrenset antall billetter. Konserten varer i 75 minutter og det er servering i Mathesongården.

Tor Einar Bekken og Mattis Kleppen improviserer over Well You Needn’t av Thelonius Monk på Lillehammer Mikrobryggeri tidligere i år. Du kan høre dem i Mathesongården fredag 31. mai.