PIANISTEN OG POETEN

Med tekster av Alf Kvasbø, Dylan Thomas og Henriksen selv – akkompagner av musikk fra Geirr Tveitt og Bjørn Morten Christoffersen – byr to av Kongsvingers mest anerkjente kunstnere på en spesiell aften under De små Scener.

– Vi har opptrådt sammen tidligere, blant annet holdt vi en konsert på Holocaustsenteret i fjor sammen med Catharina Chen, forteller Håvard Gimse, for mange kjent som en av landets fremste pianister.

Da han ble intervjuet sammen med Levi Henriksen for noen år siden ble sistnevnte spurt om når han visste hva han skulle bli i livet.

– Jeg nevnte noe mamma minnet meg på, som jeg hadde glemt. I førsteklasse hadde jeg min første potetferie, og påstod at jeg ikke trengte å være med å plukke poteter fordi jeg skulle bli forfatter, erindrer Henriksen.

Gimse hadde en ikke ulik erfaring.

– Det var det samme med meg, bare at jeg mente jeg ikke trengte å måke snø, fordi jeg skulle bli pianist, humrer han.

Under De små Scener opptrer de to kunstnerne sammen i Mathesongården, der soldater og leirens innbyggere møttes på vertshuset allerede tidlig på 1700-tallet. På programmet står blant annet tekster av Alf Kvasbø, Dylan Thomas og naturligvis Levi Henriksens.

– Musikalsk byr vi på komposisjoner av komponister som Geirr Tveitt og Bjørn Morten Christoffersen, men det er ikke usannsynlig at det dukker opp en av mine sanger også, sier forfatteren som blant annet har mottatt den italienske Acerbiprisen.

Henriksen har opptrådt flere ganger på De små scener, mens for Håvard Gimse er det første gang.

– Dette er et samarbeid jeg gleder meg veldig til. Jeg har hatt stor respekt for Levi som kunstner i mange år, men har fikk først anledning til å bli mer kjent med ham da vi flyttet hjem. Jeg ser frem til hvert øyeblikk av arbeidet, og tenker jeg kanskje må være kreativ på en ny måte, men det har ingen vondt av, forklarer han.

Respekten er gjensidig.

– For en postpunker fra Granli er det smått uvirkelig at en så skolert og verdenskjent musiker som Håvard og jeg skal gjøre noe sammen. Når Håvard snakker om sine forbilder hender det jeg later som jeg forstår hvem eller hva han snakker om, og jeg tror det samme gjelder motsatt vei også. Uansett, musikk er musikk, og jeg elsker måten vi er dedikert til musikken på, poengterer Henriksen.

På grunn av stor etterspørsel ble konserten i Mathesongården kl 20:00 torsdag 1. februar utsolgt bare i løpet av noen dager. Derfor er det satt opp en ekstrakonsert kl 22:00 samme kveld.