Undertakers Circus

Veteran-progband kommer til Kongsvinger.  I fjor var det utrolige 50 år siden Undertakers Circus ikoniske album «Ragnarock» ble utgitt. Lørdag 3. februar kan du oppleve det ikoniske bandet i Herdahlsalen under De små Scener.

Lillestrømbandet Undertakers Circus ble startet på slutten av 60-tallet. De var et av de første norske rockebandene som sang på norsk, og de ble kjent for sine tekster med politisk brodd. Musikken er en blanding av prog, soul og rock, og varemerket har i alle år vært den store blåserrekka. Bandets debutalbum fra 1973, Ragnarock, blir i dag betegnet som et kult-album i norsk musikkhistorie. Det er nå 50 år siden det kom ut, og dette blir i år markert med jubileumskonserter og utgivelse av ny musikk.

12-mannsbandet gjør noen utvalgte konserter hvert år, og blant dem er konserten på Kongsvinger 3. februar. 50 år etter utgivelsen av Ragnarock stiller bandet fortsatt med flere av originalmedlemmene, blant annet de tre sangerne. Blant dem er Thor Greni, som har drevet bandet i alle år. Mange vil kjenne igjen navnet hans. Ja, han er faren til BigBangs frontmann Øystein Greni. Noen medlemmer har kommet til de seinere årene, blant dem meritterte Lasse Hafreager (Sambandet/Hellbillies), Espen Liland (Notodden Bluesband/Linda Kvam Band), Rune Endal (Vidar Busk/Vazelina) og Audun Os (Contenders/Sandvika Storband).

I 2016 kom en nyutgivelse av Ragnarock på vinyl, en utgivelse som til og med fikk rosende omtale i det engelske musikkmagasinet MOJO. Ragnarock er også nyutgitt på CD i Christer Falcks prosjekt «Norske albumklassikere». Aftenpostens anmelder skrev det så treffende ved utgivelsen av Ragnarock på CD i 2004: Dette er progrock med soul i kantene.

Er du opptatt av norsk musikkhistorie og liker prog- og soulmusikk, er Undertakers Circus et band du absolutt bør få med deg!

Bandet består av Thor Sigbjørn Greni (vokal), Stein Gudmundsen (vokal), Ketil Gulbrandsen (vokal), Espen Liland (gitar,) Lasse Hafreager (keyboards), Rune Endal (bass), Frode Kildahl (trommer), Kjell Kristoffersen (trompet), Kim Koffeld (trompet), Audun Os (sax og fløyte), Lena M. Petterson (trombone og kor), Elena Khimich (kor).