VÄSTANÅ PÅ BESØK

Västanå Teater vender tilbake til med gjestespill i regi av Teater i Glåmdal. «I domarens skepnad» er en forestilling om en hekseprosess på Finnskogen, der de evige spørsmålene om eksklusjon, syndebukker og moralsk ansvar er historiens slående dilemmaer.

En kald vintermorgen setter en ung dommer seg i sleden på vei til sin første rettssak for å dømme en trolldomssak. De siste tiårene hadde slike saker vært vanlig rundt om i Sverige, men det har begynt å oppstå tvil om det er mulig å ta anklagene om trolldom på alvor. Ansvaret for disse målene hviler tungt på dommeren!

Forfølgelse, ekskludering og sårbarhet er temaer som er like aktuelle i dag som de var under hekseprosessenes dager. Mennesket ser ut til å ha et behov for å utnevne syndebukker. Hvem eller hvilke grupper i samfunnet kan trekke massenes vrede?

«I domarens skepnad» er en påkostet produksjon i ekte Västanå-ånd med spesialskrevet musikk, dans og kostymer som bærende elementer i historiefortellingen.

Kjøp billetter her!

Det er 30 år siden Västanå Teater fremførte I domarens skepnad under Teaterfestivalen på Kongsvinger. Nå er de tilbake med en ny oppsetning, og den vises to ganger under De små Scener før den har premiere i Sunne.